toggle menu

Pablo om insatsen mot KIF Örebro – "Vi gör många bra saker"

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 4 år sedan.

Här är matchrapporten från träningsmatchen hemma mot KIF Örebro samt tränarorden om insatsen från Pablo Piñones-Arce.

 

Det var det helröda Närke-laget, fjolårets damallsvenska 8:a, som stod för motståndet och sparkade igång årets första officiella träningsmatch för damerna på Hammarby IP. En match som i det stora hela skulle präglas av ett Hammarby med det mesta och främsta i både chansväg och bollinnehav. 

 

KIF Örebro hade dock matchens första farlighet. Karin Lundin blev frispelad ute på högersidan och hittade in till en fri Nathalie Hoff Persson nära straffpunkten, men Helén Eke jobbade hemåt fint och kunde tillsammans med en utrusande Jonna Andersson störa tillräckligt mycket i avslutsögonblicket. Det blev dock en tuff kollision mellan samtliga tre, och där Andersson fick ett par minuters behandling innan spelet kunde återupptas. 

 

Foto: Henric Wauge

 

Ganska snabbt efter att spelet var igång igen hittade Helén Eke en djupledslöpande Dajan Hashemi uppe på topp med en fin och hög boll. Danskans vänsteravslut i steget smet dock decimetern utanför Moa Öhmans ena stolpe. Bara minuterna senare var det dags på nytt via högerflanken. Hashemi kombinerade med Hanna Lundkvist, vars inspel nådde June Pedersen som testade lyckan med högerfoten strax utanför straffområdet. Skottet täcktes av bortaben men inte bättre än att bollen damp ner på Emilia Larssons fötter. Den här gången fick Öhman mer att göra när det hårda försöket på första stolpen kunde räddas ut till hörna. 

 

I matchens 19:e minut blev Ellen Gibson, för dagen i en släpande 10:a-roll bakom Hashemi, bryskt neddragen. Fram stegade Pedersen, som under fredagsträningen stod och måttade frisparkar från en närmast identisk position. Avslutet måttades mot samma nätmaska, men över. Räkna dock med att vi kommer få se den där uppstegningen ett antal gånger under säsongens gång. 

 

 

Bajen fortsatte hålla i taktpinnen och skulle än en gång ta sig fram på högersidan, den här gången efter att Hanna F kombinerat med Hanna L, och där “Lunkans” inlägg hittade in till Larsson nära straffpunkten. Avslutet med högern i knähöjd visade sig dock bli för svårt. Strax efteråt skulle Hashemi stå för en av halvlekens behållningar, när hon drev fram bollen mot KIF-försvaret och vrickade fram en pass till Lundkvist, som smugit sig emellan försvarslinjen. Fri med Öhman fick hon dock inte till vänsterskottet som önskat och bollen mitt på KIF-keepern.

 

Strax innan halvtidsvilan löpte Dajan i djupled ånyo och såg ut att bli först på bollen, men det skulle istället visa sig bli Öhman. Rensningen gick dock inte riktigt som planerat och efter ett par olyckliga studsar rullade bollen ut mot Larsson, som för en någon sekund hade öppet mål och gick på det långa direktskottet, men avståndet var något för långt och den långa högerbredsidan gick utanför. Mållöst i paus, men fina grönvita intentioner halvleken igenom.

 

Pablo Piñones-Arces tankar om första 45:

– Återigen en halvlek där jag tycker att vi gör många bra saker och där vi borde gjort två mål åtminstone, kanske tre till och med. Sedan står Jonna för en fin räddning tidigt som håller nollan intakt. Annars har vi väldigt bra kontroll i första halvlek. Det känns som att vi får matchen dit vi vill då vi trycker ner de och kommer på anfall efter anfall, men där det där sista saknas. Känslan så här i efterhand är att det är en bra halvlek, sen måste jag såklart gå igenom den mer noggrant innan jag ger mig på den slutgiltiga analysen.

 

I början av andra skulle Hammarbys bästa målchans i halvleken komma nästan per omgående. Strax efter avspark får Larsson bollen ute på vänsterkanten och ser en djupledslöpande Gibson som löper mot kortlinjen. Ellens inspel hittar perfekt in till Hashemi, men får bollen lite för högt och för rakt på sig för att kunna styra in den i nät, bakom pausinbytta Paulsson-Febo i KIF-målet. I anfallet efter kommer Lundkvist runt ute till höger, efter läckert Saving-förarbete, men passningen snett inåt bakåt når ej rätt adress.

 

Foto: Peter Jonsson

 

Matchens första strut skulle istället komma för gästerna drygt tolv minuter in i halvleken. Sara Lilja Vidlund, som gick i främsta ledet med att skapa oreda för Bajen-försvaret, mötte ett inlägg från högerkanten perfekt med pannan och bortaledningen var ett faktum. 

 

Minuterna senare för Bajen ett trippelbyte där Eke, Gibson och Hashemi fick lämna plats åt Nazeri, Wangerheim och Graneld. Den sistnämnda klev upp på topp med Wangerheim bakom sig och “Lalle” tog Lundkvists höger ytterposition, som fick kliva ner på högerbacken (som mot Flora senast). 

 

Lawlaw stod för ett några pigga prestationer och hade ett par avslutslägen när hon bröt in från högerkanten med sin vänsterfot, men Paulsson-Febo kunde plocka både de och Granelds vänsterskott kring straffområdesgränsen drygt tio minuter från slutet. De där riktigt farliga lägena lös dock med sin frånvaro och det såg något mer osynkat ut mot slutet. Resultatet stod sig, men spelövertaget och en gäng fina kombinationer (i båda delarna av planen) gick att ta med sig mot fjolårets damallsvenska åtta. 

 

Bollinnehavet fortsatte att vara i grönvit favör, men chansmässigt såg det inte lika vasst ut. Hur ser du på den andra halvleken?

– Jag tycker att vi börjar slarva en del rätt tidigt i andra. Vi kommer inte in i positioner, varken offensivt eller defensivt, vilket gör att vi känns lite spretiga. Vi känns inte synkade på det sättet jag hade hoppats. Vad det beror exakt ska vi närmare kika på i efterhand.

 

Vilka bitar tar du med dig från insatsen annars?

– Framförallt första halvlek. I dag skapar vi mycket mer än vi gjorde senast. Vi har börjat prata om den sista tredjedelen och tryckt på det lite extra vid några av passen och vi märker att det börjar komma mer tankar där. Annars tycker jag vi har bra kontroll, som sagt. Motståndet känns inte superfarliga gentemot oss, och det kan mycket väl gälla för hela matchen egentligen. Det är dock synd att slarv ska kosta oss ett baklängesmål. Det är väl alltid bra att ha bitar att förbättra, så man inte blir för nöjd, haha.

 

– Jag är inte lika orolig som kanske många utifrån när man inte vinner. Det är lätt att glömma att vi är en månad in i försäsongen, det är mycket som ska sätta sig med många nya spelare, och med tanke på de bitarna gör vi fortfarande många bra saker. Är vi i mål ännu? Nej, men det ska vi inte vara heller efter en månad, avslutar Pablo.

 

Nästa helg reser laget med färjan under lördagen för att ta sig an Åland United i Eckeröhallen. 

 

Foto överst: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS