toggle menu

ANNONS

Pablo om 2-2 mot Enskede: ”Väldigt nöjd med inställningen”

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 år sedan.

Hammarby spelade i kväll den andra av tre U21-aktiga träningsmatcher, där A-lagsstaben får tillfällen att ge alla i sin trupp vederbörlig speltid, och även att se U19-spelare i en seniormiljö. – Vi gör en bra match överlag, och framför allt är jag väldigt nöjd över inställningen och viljan att göra rätt saker, både hos A- och U19-spelarna, säger Bajens tränare Pablo Pablo Piñones-Arce.

 

Ganska chansrikt, och även chansartat även sett till resultatet, men en bra fotbollsmatch. Håller du med där?
– Jag tycker att vi gör en helt okej match. Jag tycker att både våra grabbar från A-laget och grabbarna från U19 kommer in med rätt inställning och vilja att göra rätt saker. Det är stundtals, oftast, en bra prestation där vi kanske blir lite långa ibland och lämnar för mycket ytor. Men framför allt är inställningen väldigt bra i kväll.

 

Vilka svar ville du och staben ha, och fick ni dem?
– Jag är glad att alla kommer in och försöker jobba med det vi pratat om inför matchen, inte minst kring det sättet som vi vill arbeta på inom A-laget. Det här är ett väldigt bra sätt för oss att ha koll på U19-spelarna. Dessutom tycker jag att våra äldre killar hjälper de yngre på ett väldigt bra sätt. En bra insats överlag som sagt, och det är saker jag är nöjd över.

 

Tempot överraskade positivt på mig. Nöjd där också?
– Ja, jag tycker också att vi håller ett hyfsat bra tempo. Det vi behöver lära oss är att värdera situationer och olika tidpunkter i matchen, när vi ska gå upp och pressa eller spela med ett mer samlat försvar. Vi har ändå definitivt möjligheter att avgöra och vinna. Enskede var en bra moståndare för oss, de försöker spela sitt spel och är ändå ett elitlag från Division 1, men vi som kommer med ett ungt men bra manskap är det bättre laget och skapar också mest.

 

– Till och från blir vi lite spretiga, lite för långa emellanåt och lite för breda andra gånger, det är något som är bra att slipa på i en U21-liknande miljö. Med lite mer skärpa offensivt, men även lite mer skärpa defensivt, så hade vi ändå gått segrande här.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS