toggle menu

ANNONS

Portugallägret dag 3 - taktisk träning och matchspel

Av Love Gustafsson, Publicerat för 4 år sedan.

På fredagen installerade sig Hammarbytruppen på The Campus som kommer att bli den träningsanläggning laget håller till på reseten av lägret, med undantag för det allra sista passet. På en exeptionell gräsplan drillade tränarteamet spelarna i taktiska övningar, inför lördagens match mot Slavia Prag.

 

Så var fredagsträningen

Väder? Växlande molnighet, vindstilla och 17 grader varmt.

 

Vilka var med på träningen? Oliver Dovin är tagen ur träning efter att ha fått en smäll mot huvudet i slutet av gårdagens eftermiddagspass. Medicinskt ansvarige Mikael Klotz har konstaterat att den unge målvakten drabbats av en lättare hjärnskakning, vilket gör att han kommer behöva vila i några dagar. Imad Khalili kör eget program i ett par dagar till innan han går in i ordinarie träning.

 

Vad tränade de på?  Det blev en träning med mestadels taktiska inslag. Joachim Björklund höll i huvuddelen av övningarna som handlade om att repetera det höga försvarsspelet. Ett ganska långt pass avslutades med tio minuters matchspel (som du ser i spelaren ovan) på en ca 70 meter stor yta. Johan Wiland vaktade ena kassen, även om han har en bit kvar innan han är redo att gå för fullt.

 

Vem var hetast? Svårt att utse eftersom träningen var så pass taktiskt inriktad, men Aron Jóhannsson visade stor vilja när han kämpade in matchspelets enda mål.

 

Vem var gladast? Det rådde hög koncentration under övningarna, och det blev ibland ganska frustrerat när spelet inte satt. Men inför och efter är det fortsatt uppsluppet. Darijan Bojanic var kanske mest uppsluppen, inte minst efter att ha satsat 1000 spänn på att han skulle skruva in en boll i mål stående en bra bit nedanför kortlinjen. Det lyckades han med, men ingen hade antagit vadet.

 

Dagens delikatess? Se ovan.

 

Fredagseftermiddagen är ledig för spelarna, men några väljer att köra ett gympass, och några åkte iväg för att se fotboll. Imorgon kör truppen ett lättare pass på morgonen för att sedan ladda inför matchen mot Slavia Prag, som spelas på Estadio Algarve med start klockan 20 (klockan 21 svensk tid). Matchen sänds på cmore.se.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS