toggle menu

ANNONS

Richard flyttar till Tyskland

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Richard Magyar lämnar Bajen när hans kontrakt löper ut. Nästa klubbadress för den 26-årige mittbacken blir grönvita SpVgg Greuther Fürth, som just avslutat säsongen i Tysklands andradivision där det blev en åttondeplats. – Vi ville verkligen behålla Richard, men förstår samtidigt att han ser det här som en stor möjlighet för honom, säger Hammarby Fotbolls sportchef Jesper Jansson.

 

Sportchef Jesper Jansson:
– Vi hade helst haft Richard kvar i Hammarby på längre sikt, men förstår samtidigt att han ser det här som en stor möjlighet för honom och att han vill ta den här chansen. Efter en tuff första period i Hammarby så har Richard gjort en imponerande resa och varit väldigt viktig och stabil för oss den här säsongen. Just på mittbackspositionen har vi Mads Fenger som kommer in i sommar, samtidigt som både Joseph Aidoo och Marcus Degerlund har utvecklats och tagit stora kliv.

 

– Vi vill verkligen önska Richard all lycka i framtiden och tacka honom för den här tiden.

 

Richard Magyar:
– Först och främst skulle jag vilja tacka alla i Bajen. Och alla som jobbar i föreningen, som är och gör så mycket mer än deras yrkesroll kräver. Som blir nära vänner längs med vägen.

 

– Sedan vill jag rikta ett extra tack till mina lagkamrater och tränare. Jag kommer sakna den speciella stämningen och glädjen som finns i spelartruppen. Jag är enormt tacksam över den utveckling som jag har fått hos Hammarby, både som fotbollsspelare och mentalt som människa. Jag önskar Hammarby stort lycka till resten av säsongen och framöver. Hoppas vi ses en dag igen. Forza Bajen!

 

Richard Magyar anslöt till HIF den 7 juli 2015, då närmast efter en kortare sejour i schweiziska FC Aarau, men med resten av sin elitfotbollsbakgrund i Halmstads BK. Under de två åren i Hammarby gjorde Magyar 41 matcher i Allsvenskan och han noterades för ett mål, men inte vilken balja som helst – distansrökaren fullbordade upphämtningen till 3-3 mot Falkenberg i fjol.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS