Segrar för F19 och HTFF i helgen – Pierre och Fredrik summerar matcherna

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

F19-laget inledde matchhelgen med en 2-1-vinst mot Rosengård, där Carmen Cernjul avgjorde i 92:a minuten. HTFF avslutade den sedan med sin 4-0-seger mot jumbon Boden, där Deniz Gül noterades för två nya pytsar. I artikeln berättar huvudtränarna om respektive match.

Pierre Fondin om 2-1 mot FCR

– Första halvlek var jämn, där Rosengård tidigt gick upp i ledning efter att vi slarvat i speluppbyggnaden och blivit hårt straffade. Det fortsätter att vara en jämn tillställning, men vi kan kvittera efter ungefär en halvtimme.

–  I andra halvlek kom vi ut med mer energi och tog direkt grepp om händelserna, och började sätta Rosengård under rejält tryck. Vi skapade flera chanser där vi inte lyckades få in bollen. Samtidigt kom Rosengård fram i framför allt två väldigt farliga anfall, där det ena avslutet är en ramträff. Men vi fortsatte att trycka ner Rosengård, och i sista minuten lyckades vi sätta 2-1. En mycket skön seger!

Klicka för matchfakta och tabell.

Fredrik Samuelsson om 4-0 mot BBK

– Vi startar matchen på ett bra sätt, med ett stort bollinnehav och ett hyfsat vägvinnande passningsspel, kombinerat med en bra direkt återerövring. Efter halva första halvlek leder vi med två bollar, ett resultat som speglar matchbilden hyfsat väl. Därefter börjar vi slarva med boll, trots att vi egentligen inte är utsatta för särskilt hård press. Många bolltapp är tämligen oprovocerade och vi uppträder stundtals slarvigt även i defensiven. Detta gör att man på sidan aldrig upplever att vi är i kontroll, och det är först när vi gör det tredje målet som matchen känns avgjord.

– Vi kan ta med oss halva första halvlek då vi uppträder koncentrerat, med närvaro och beslutsamhet. Men vi kan inte vara särskilt nöjda i övrigt. Den tekniska nivån behöver höjas, likaså behöver vi uppvisa disciplin och ödmjukhet under 90 minuter nästa gång det vankas match.