toggle menu

SFL-kval: Alagie, Max och Poja gav Bajen fördel

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 år sedan.

452 i Eriksdalshallen bjöds inte på klang- och jubel, utan på rävspel och vilja – nu stod det ju oerhört mycket mer på spel än i den grundserie där de grönvita tidigt säkrat segern. Alagie Sossehs och Max von Schlebrügges mål räckte i alla fall till 2-1-i paus, i detta första kvalmöte med Söder Futsal – som slutade 3-1, tack vare Max kanon i krysset med 3.48 kvar, och Poja Tahmis storspel i buren.

 

Hammarby skickade in en joker i kvalet – Alagie Sosseh, som inte kunnat vara med vid de avslutande seriematcherna sedan förstaplaceringen säkrats, och den förre Hammarby-fotbollsanfallaren blev en nyckelfigur i kväll. Där var det alltså Häger Söder Futsal, som bärgade nästjumbo- och därmed kvalplatsen i SFL Norr i sista omgången, som utmanades av nystartade Bajen.

 

Lagen kände på varandra i inledningen, och det gällde även närkamperna, där Christophe Lallet tidigt fick smaka på handbollssargen efter en uppriktig men tuff Söder-tackling. Första målchansen skapade Sosseh mer eller mindre åt sig själv, när han tog emot ett uppspel och vände bort bevakningen, men Söders målvakt klarade avslutet. Nästa läge var också Hammarbys, och då var det Liriodon Makolli som stal bollen och serverade brorsan Armend – men även då kunde Miguel Prats stå i vägen när han fick upp en hand.

 

6.13 in kom ändå det logiska ledningsmålet, när Alagie spelade ut till Christophe Lallet på högersidan, fick tillbaka bollen, och resolut förpassade den i bortre gaveln. Chansen att ställa om fick här de grönvita tack vare Christoffer Jönssons påpassliga brytning och snabba uppspel.  Liridon tvingade kort därefter Prats till en ny räddning med näven, men efter 10.50 fick målvakten åter vittja sitt nät – och då var det åter Sosseh som höll sig framme. Bajens pivot sög åt sig passningen, och såg att Max von Schlebrügge smugit upp bakom. Max drog till direkt och på något sätt hittade bollen i mål under Söders sista utpost.

 

Dittills kändes det som att Hammarby hade bra kontroll på händelserna, och man hade även bud på 3-0, när Liridon spelades fram av Alagie med ett avslut alltför rakt på från vänster som resultat, och när Lallet kvickt ryckte förbi sin motståndare innan han satte Prats på prov – och returen gick ut till Max, som föste bollen i burgaveln. Direkt efter den andra HIF-möjligheten gjorde Söder istället 2-1. Det såg ut som en intränad variant, när reslige Niels Silkeborg Brolev nickade direkt på en långboll, och hittade rätt båge över Tahmi.

 

Nerverna såg ut att smyga sig in under de grönvita ställen igen, och Söder behöll kommandot, även om man varken fick målmässig utdelning för övertaget vare sig i slutet av första eller i början av andra halvlek. Inom loppet av några sekunder, med 28 minuter på uret, var det dock nära 3-1-utökning för Bajen två gånger om. Christophes starka aktion när han åter tryckte sig förbi motståndaren, nu från vänster, följdes av ett rappt avslut mot bortre krysset – men Prats stod för en ny praktparad. Vid den följande fasta situationen från höger kunde Max friställa Patrick Mallengren, som dock brände läget från nära håll, och fick nöja sig med att vara mer lyckosam defensivt denna afton.

 

Slutminuterna blev dramatiska. Fast innan dess gick intensiteten ner ganska rejält; inget av lagen kändes alltför missnöjt med 2-1 till Bajen på tavlan, grönvit seger men ett bortamål för de orangesvarta. Med bara 3.48 kvar att spela ändrade von Schlebrügge förutsättningarna inför returen till det bättre. Lallet petade in bollen från sidlinjen, och Max laddade kanonen från vänsterläge – rakt upp i Prats bortre kryss, utan chans trots avståndet. Och då blev det fart på Söder igen. Mallengren fick ta ett gult kort för laget när han stoppade en omställning – domaren tappade det dock först, till publikens belåtenhet. Lägena kom ändå men Poja gjorde bland annat två sanslösa dubbelräddningar i slutminuterna, som vann en jämn målvaktsmatch, och gav Bajen slagläge.

 

Spelande tränare Michel Basberber efter holmgången:
– Riktigt skön seger. En bra prestation i första halvlek där vi borde ha tryckt in en boll till. I andra halvlek blir vi lite mera statiska och bekväma, vilket gör att Söder letar sig in i matchen igen. Skönt att vi lyckas göra 3-1-målet och har ett bra utgångsläge inför returen nästa söndag. Tack alla som kom ner och stöttade oss.

 

Fördel HIF inför den avgörande returen, alltså. Även den matchen spelas i Eriksdalshallen – efter fotbollsherrarnas cupmatch hemma mot Varberg, söndagen den 26 februari klockan 19.00.

 

Matchfakta följer.

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments