toggle menu

ANNONS

Tack till dig som stått kvar – 14 724 och 1 270 i publiksnitt hittills

Av Axel Pershagen, Publicerat för 3 år sedan.

Hammarby Fotboll vill visa att Vår Gemenskap #StårKvar och har därför redovisat publiksiffror från samtliga hemmamatcher i Allsvenskan i år. Det vill säga alla säsongskort, borträknat de som krävt tillbaka sina pengar men inklusive sålda stödplåtar till varje match och snittet hittills ligger på 14 724 för herrarna och 1 270 för damerna.

 

Pandemin och restriktioner har fortsatt att hålla publiken borta från arenorna. I år har åtta personer per match fysiskt kunnat befinna sig inne på läktarna och heja fram sitt lag och folk har även kunnat stötta laget via intilliggande restauranger.

 

Den riktiga publiktillströmningen har dock lyst med sin frånvaro våren 2021 men trots det har det grönvita stödet varit massivt.
Med kampanjen Vår Gemenskap #StårKvar har vi match för match redovisat publiksiffror utifrån de sålda säsongskorten och sålda stödplåtar ovanpå det. Då majoriteten av säsongskortsinnehavarna inte kunnat nyttja sina biljetter har vi i år erbjudit möjligheten att begära tillbaka pengarna redan direkt efter matchen. Något som vissa utnyttjat.

När allt summerats får vi en slutgiltig publiksiffra. För herrarnas del gav vårens fyra hemmamatcher ett snitt på 14 724 och för damernas del 1 270 på lika många matcher.

 

– Det är fantastiskt. Vi hade en jättestark säsongskortsförsäljning och sedan var vi medvetna om att vissa skulle kräva tillbaka pengarna för biljetterna de inte fick nyttja. Tack vare att vi erbjudit den möjligheten match för match har klubben fått lättare att planera ekonomin långsiktigt och hittills ser vi att i snitt 1 267 har gjort det till herrarnas matcher och 15 stycken till damernas. Det är betydligt färre än ifjol och det är så klart glädjande, säger biljettansvariga Josefine Gasslander.

 

En annan trend som går att se är att resultatet i matcherna inte verkar påverka benägenheten att önska återbetalning.
– Nej, det har vi också tänkt på. Det är klart att det är en risk att erbjuda återbetalning match för match eftersom man lätt kan bli beroende av att lagen levererar på planen. Samtidigt vet vi att vi inte är så konjunkturkänsliga i Bajen. Vi hade fantastiskt stöd och var klart ledande i landet redan i Superettan och Elitettan. Visst ökar vi en smula när vi klättrar mot toppen men där många andra klubbar ser höga toppar och djupa dalar kopplat till resultat på planen vet vi i Hammarby att Vår Gemenskap verkligen #StårKvar i vått och torrt. Självklart kunde vi inte veta till 100 procent att det skulle vara så även med stängda läktare men nu ser vi att gemenskapen och kärleken i den här klubben verkligen är omöjlig att rubba.

 

Kampanjen skulle utvärderas efter att de båda lagen spelat sina inledande fyra matcher. Och den kommer att fortsätta.
– Ja, det här är ju inte en massiv säljkampanj likt säsongskortsförsäljningen eller vissa släpp av lösbiljetter i icke pandemitider. Det här är mer en långsiktig kampanj för att kontinuerligt och löpande uppmärksamma alla de som väljer att stå kvar match efter match. Nu ser det dessutom ut som att en större andel kommer att få se våra A-lag på plats. Förhoppningsvis kommer alla säsongskortsinnehavare ha sett minst en match på plats innan 2021 är över – och jag både tror och hoppas att många kommer att få mer än så.

 

Hammarby Fotboll vill också rikta ett stort tack till alla partners som stått kvar. Inte minst våra matchvärdar på hemmaplan Intersport, Volkswagen Stockholm, Craft och Huski som utöver att ge pris till matchens lirare även lottat ut samma pris till supportrar som stått kvar för den givna matchen eller köpt stödplåt.

 

Så här har det sett ut:

 

Hammarby-Mjällby
Säsongskort: 14 858
Stödplåtar: 209
Återbetalningar: 1 207
Vår slutsiffra: 13 860

 

Hammarby – BK Häcken
Säsongskort: 14 858
Stödplåtar: 408
Återbetalningar: 1354
Vår slutsiffra: 13 912

 

Hammarby – IK Sirius
Säsongskort: 14 858
Stödplåtar: 254
Återbetalningar: 1 219
Vår slutsiffra: 13 893

 

Hammarby – Djurgården
Säsongskort: 14 862
Stödplåtar: 3654
Återbetalningar: 1 287
Vår slutsiffra: 17 229

Snitt herr: 14 724

 

Hammarby-Häcken
Säsongskort
: 1 091
Stödplåtar: 128
Återbetalningar: 12
Vår slutsiffra: 1 207

 

Hammarby – KIF Örebro
Säsongskort: 1 038
Stödplåtar: 112
Återbetalningar: 16
Vår slutsiffra: 1 134

 

Hammarby – Djurgården
Säsongskort: 1 201
Stödplåtar: 237
Återbetalningar: 14
Vår slutsiffra: 1 424

 

Hammarby – Kristianstad
Säsongskort: 1 201
Stödplåtar: 131
Återbetalningar: 16
Vår slutsiffra: 1 316

Snitt: 1 270

 

KLICKA HÄR OM DU VILL VISA ATT VÅR GEMENSKAP #STÅRKVAR

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS