toggle menu

U19-helgen: Bortaförluster för Hammarby

Av Mattias Jansson, Publicerat för 4 år sedan.

Hammarbys P19-lag föll i lördagens slutomgång i grundserien, då Vasalund gjorde matchens enda mål på Skytteholm i Solna. Det blir därmed inget spel om medaljer denna höst. Förlust blev det också för F19-laget då Kvarnsveden vann med 3-0 på Ljungbergsplanen i Borlänge. I artikeln berättar huvudtränarna mer om insatserna och läget i processerna.

 

 

P19-tränare Fredrik Samuelsson om förlusten mot Vasalund:
– En förväntad matchbild där vi är det lag som driver matchen. Vi tillåts dominera bollinnehavet och motståndarna tycks vara nöjda med att ligga rätt defensivt och vänta på kontringslägen. Utan att vara riktigt bra skapar vi tillräckligt många målchanser för att göra minst tre mål, men får inte dit bollen. Tyvärr gör Vasalund istället mål på sin enda chans och vi missar därmed slutspel.

 

– Som helhet var detta en okej insats, men vi är inte tillräckligt skickliga på att förvalta de lägen vi skapar. Förutom att vi saknade skickligheten kunde jag önskat en större desperation framför mål. Alldeles för många gånger vinner motståndarna duellerna i egen box, där jag tycker att vi för sällan är tillräckligt hänsynslösa för att komma först till bollen.

 

– Nu väntar fyra matcher till i någon slags “mellangrupp” innan säsongen ska summeras. Vi har inte längre möjlighet att slåss om medaljer, men detta betyder ingenting för det fortsatta arbetet med vår spelarutbildning. Det kommer bli en intressant period, och jag som tränare kommer aldrig någonsin acceptera att någon spelare inte visar en omättad hunger till fortsatt utveckling.

 

– Till syvende och sist handlar vår verksamhet om att utbilda framtida elitspelare, förhoppningsvis till vårt A-lag. Denna process kommer fortgå och de spelare som kommer till Årsta med ambitionen att bli bättre varje dag kommer alltid ha störst chans att lyckas uppfylla sina drömmar.

 

 

F19-tränare Ida Skog Mbarka om torsken mot Kvarnsveden:
– Det var kul att se ett helt gäng samlas inför matchen, då halva laget varit borta på landslagsläger hela veckan. Inte de bästa förberedelserna för en kollektiv prestation, men så glädjande att så många får chansen att visa upp sig i landslagssammanhang. I truppen till matchen hade vi som vanligt ett väldigt ungt lag, bland annat med tre debutanter i F19-Allsvenskan som alla blev inbytta.

 

– A-lagets tränare har dessutom kallat några spelare från vårt lag för att medverka i tisdagens match i Svenska Cupen. Dessa fick därför stanna hemma, men det är ju något vi ser positivt på då vår uppgift är att förse A-laget med unga talanger och att förverkliga spelares drömmar.

 

– Första halvlek mot Kvarnsveden präglades av att vi hade bollen medan de låg på kontringar. Det var en svårspelad halvlek, där motståndarna gick ner på en fembackslinje halvvägs mot paus. Vi försökte tränga oss igenom och kom förbi flertalet gånger, men utan att lyckas göra mål. Istället tar de ledningen just före vilan.

 

– I andra halvlek är vi bättre, genom att spela mer diagonalt än rakt för att luckra upp deras backlinje som nu består av sex spelare, men utan att få bollen i kassen. Vi trycker på ännu mer framåt och lämnar därmed hål bakåt, och de kan göra ytterligare två mål i slutskedet. Ovanligt att möta en fem- och sexbackslinje vilket blev en svår nöt att knäcka för spelare som aldrig tidigare varit med om det. Nu ser vi fram emot tisdagens A-lagsmatch och hoppas att våra spelare står för bra prestationer.

 

 

Motståndare i nästa P19-match är ännu inte fastställd. F19-laget möter härnäst Morön på bortaplan, den 18 oktober.

 

 

Foto: Anders Ögren och Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS