toggle menu

U19-tränarna om vinsterna i de senaste omgångarna

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarbys P19-lag har repat sig efter en knackig säsongsinledning och tagit rejäla kliv uppåt i tabellen. När man nu har ett kortare uppehåll innan Öster väntar på bortaplan på onsdag, så berättar tränare Fredrik Samuelsson om femettan mot Djurgården senast. För F19 har det, bland annat tack vare Ellen Wangerheims återkomst i matchspel, blivit tre raka storsegrar. På söndagen väntas tuffare tuggmotstånd för Pierre Fondins lag; tabellettan AIK borta.

 

 

Samuelsson om 5-1 mot DIF:
– Vi får en bra start med mål redan efter fem minuter. Därefter tycker jag att vi är det starkare laget resten av halvleken. Bollinnehavet är kanske relativt jämnt fördelat, men vi skapar fler målchanser och gör ju också två mål till. Som helhet en ganska bra första akt där vi spelar ett kompakt försvarsspel och ett hotande anfallsspel. Andra halvlek spelas i ett lite lägre tempo, men vi är fortfarande lojala till matchplanen och tillåter sällan motståndarna att beträda vårat straffområde. Insatsen var ett steg i rätt riktning, både resultat- och spelmässigt. Dock finns det fortfarande stor förbättringspotential, både lagmässigt och individuellt.

 

P19-tabellen finns här.

 

 

Fondin om de senaste storsegrarna:
– I de tre senaste matcherna har resultatet sprungit iväg i positiv bemärkelse för vår del, där vi besegrat Älvsjö med 8-1, Bollstanäs med 7-1 och nu senast Eskilstuna med 9-0. De nio poängen har också gjort att vi kvalificerat oss för höstens A-slutspel, där de fem bästa från vår norra serie och de fem bästa från den södra slås ihop till en nationell serie under hösten. Den kommande matchen mot AIK på söndag blir lite av en seriefinal.

 

F19-tabellen finns här.

 

 

Arkivfoto: Anders Ögren

ANNONSER

Comments

comments