U23-landslaget: Chans till turneringsvinst inför USA-matchen

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Sveriges U23-landslag är ju i Värmland, där en fyrnationsturnering går av stapeln. Hittills har ”Blågult”, med fyra Bajen-spelare i laget, förlorat mot England men besegrat Norge. Vid vinst mot USA på måndagskvällen kan Sverige ta hem turneringen. 18.00 är det avspark på Kolsvik i Sunne, och du kan se landskampen via länk i artikeln. Passa också på att säkra biljett till derbyt mot Djurgården!

I tisdags inledde Sveriges U23-landslag turneringen mot England, och det slutade med storförlust; 0-4, inför hela 2185 åskådare på Sporthälla IP i Säffle. Hammarbys målvakt Emma Holmgren spelade hela matchen, och anfallaren Julia Zigiotti fick en timmes speltid, medan mittfältaren Anna Oscarsson byttes in i 47:e minuten. ”Vi blev ordentligt straffade när vi inte riktigt kunde hålla skärpan uppe. Alla våra spelare hade match i helgen medan England hade laddat i två veckor”, sa Sveriges förbundskapten Anneli Andersén till svenskfotboll.se. På den här länken kan du läsa mer om matchen, och se höjdpunkterna.

I fredagens match mot Norge blev det däremot seger, med 1208 på läktarplats. Segern togs på Bajen-klassiska Tingvalla IP i Karlstad, och där trivdes bland andra Oscarsson och hennes grönvita mittfältskompis Filippa Angeldahl, som båda spelade hela matchen. Zigiotti medverkade den här gången i andra halvlek. LB07-mittfältaren Sofia Wännerdahl blev segerskytt med 20 minuter kvar. ”Vi gör en riktigt bra match med otroliga många bra taktiska beslut. Väldigt roligt att tjejerna kan vinna matchen. Segermålet var väl inte det snyggaste men det får man ta en sån här kväll och vi hade läge för fler mål”, summerade förbundskaptenen. På denna länk finns referatet och sammandraget.

Och nu väntar alltså USA för Hammarbys landslagskvartett. Sverige behöver hjälp av Norge, som vi hoppas luggar engelskorna på poäng – i så fall räcker alltså vinst mot de mest långväga gästerna för turneringsseger. ”Den chansen ska vi verkligen försöka att ta. USA är ett väldigt bra lag men det skulle kännas härligt om vi kunde bryta ner dom”, säger Andersén. Måndagskvällens sändning kommer du att hitta här.

Du har väl köpt biljett till Söderbönornas nästa allsvenska match, mot Djurgården, nu på söndag 17.00 på Zinkensdamms IP? Kolla in Bajens landslagsstjärnor på hemmaplan i ett hyperviktigt derby – klicka här för att säkra din plåt!