Uddamålsförlust i premiären

Av Patrik Oskarsson, Publicerat för 7 år sedan.

Den damallsvenska premiären slutade med förlust, 0-1 (0-0), på bortaplan mot Eskilstuna United. Bajen inledde klart piggast för att efter tio minuter bli tillbakapressade. Efter paus skapade HIF återigen ett antal farliga chanser, men i minut 50:e matchminuten tog hemmalaget ledningen via ett långskott. Bajen pressade därefter förgäves på för en kvittering.

Premiären inleddes mycket starkt av nykomlingarna från Södermalm som i dag spelade ett klart lägre försvarsspel med lägre press än i träningsmatchen mot Eskilstuna senast. Det var Bajen som hade mest boll i inledningen och spelade mycket moget som nykomlingar i serien. Men efter de första tio minuterna tog hemmalaget över allt mer av bollinnehav och spel. Men HIF försvarade sig med ett mycket disciplinerat försvarsspel, och lyckades komma tillbaka för att ta över mycket av spelet, de sista tio minuterna av första halvan.

I inledningen av andra halvlek så var det återigen Bajen som inledde starkast genom offensiva löpningar och farliga omställningar. Redan i matchens 47:e minut var lagkapten Olga Ekblom framme i en stark löpning som resulterade i ett hopslag med den utrusande målvakten. Bajen tog sig även fram ett antal gånger på högerkanten och fick till bra inspel framför mål som var riktigt farliga i andra halvans inledning.

I den 50:e matchminuten kom Eskilstuna fram i en omställning på högerkanten genom Fiona Brown, som chansade på ett långskott, som oturligt letade sig in i Bajenmålet. Hammarby gav på intet sätt upp utan fortsatte att skapa lägen för en kvittering. I den 61:a minuten gjorde Hammarby sitt första byte då Alma Nygren efter en klart godkänd allsvensk debut fick lämna plats åt Kajsa Sund. I matchens slutskede satsade Bajen framåt och tog över initiativet igen, utan att få någon utdelning. Hammarby gjorde sitt andra byte i minut 81, då Anna Oscarsson lämnade plats för Frida Sjöberg. Eskilstuna vann hörnorna klart i matchen, men man kan endast räkna till en bra målchans per halvlek för Eskilstuna, vilket är beviset på ett bra genomfört försvarsspel.

Nu får Söderbönorna släppa premiären på bortaplan för att ladda om inför hemmapremiären på Tele2 Arena på lördag, då vi gästas av svenska mästarna Linköping. Här köper du biljett!