Uddamålsförlust mot Piteå

Av Patrik Oskarsson, Publicerat för 7 år sedan.

Hammarby förlorade en tät och jämn hemmamatch mot Piteå på Zinken med 0-1 (0-1). Piteå gjorde matchens enda mål i matchens 23:e minut genom Ellen Löfqvist, på nick vid ett långskott efter en hörna. Bajen spelade upp sig och skapade tryck sista kvarten i första halvlek och stora delar av andra halvlek, utan att få till de riktigt farliga lägena i gästernas straffområde. Det var en, sett till försvarsspelet, välspelad allsvensk match.

Matchen inleddes med ett markant övertag och aggressivt spel från gästernas sida. Hammarby fick inledningsvis jaga mycket och kom inte riktigt rätt i positionerna. När Bajen vann boll återerövrade Piteå den snabbt och gick på sina sedvanliga snabba omställningar. Detta visade sig genom det stora antal hörnor som Piteå spelade sig fram till under matchens första 25 minuter.

I matchens 23:e minut tog gästerna ledningen genom Ellen Löfqvist, som drog till efter en nickskarv på ett inlägg, efter en utboxning av alla deras hörnor. Efter ledningsmålet och i första halvleks sista 15 minuter kom Bajen högre upp i banan och klarade av att hålla bollen mer inom laget.

I andra halvlek var det Bajen som tryckte på för kvittering och tog över spelet allt mer. Men det måste erkännas att Piteå har ett mycket bra försvarsspel över hela banan och alltid ser till att vara på ”rätt sida”. Detta gör det svårt för Bajen att få till det avgörande momentet inne i Piteås straffområde.

Totalt sett kan man konstatera att Hammarby gör en bra match och får till allt mer eget spel nu, jämfört med seriens inledning. I dag mötte man dock ett mycket försvarsstarkt Piteå.

Unogård om matchen:
– Vi genomför vår matchplan på ett klart godkänt sätt men släpper till för många hörnor i första halvlek, något vi ville undvika, och mycket riktigt så är det just en hörna de förvaltar. I övrigt har vi bra koll på dem i vårt försvarsspel, annat än några gånger i andra halvlek, när vi trycker på för en kvittering.

– Vi tar över spelet mer i andra halvlek och har en okej forcering, men Piteå försvarar sig bra och tvingar oss till mycket luftspel där de är starkare på flera positioner. Sammantaget gör vi en klart godkänd insats mot ett bra lag men saknar de sista marginalerna för att få med oss poäng idag.

Nästa hemmamatch är nästa söndag hemma på Zinken, mot FC Rosengård. Här köper du biljett!