toggle menu

Unogård om 0-0 mot K/Göteborg: "Vi kan leva med det"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 år sedan.

Hammarbys tränare Olof Unogård var vare sig nöjd eller missnöjd med kvällens mållösa hemmamatch mot K/Göteborg. – Synd att slarva bort första halvtimmen med korta bollinnehav i en så viktig match. Vi spelar upp oss, men i andra halvlek är det Göteborg som skapar chanserna, och Emma Holmgren står för några avgörande målvaktsingripanden, säger han.

 

Hur summerar du matchen, Olof?
– Vi inleder slarvigt och får alldeles för korta bollinnehav. Det gör att matchbilden blir väldigt ryckig, och att vi inte lyckas skapa något tryck mot Göteborg. Vi spelar dock bättre och bättre ju längre halvleken går, och sista kvarten är bra. Synd bara att slarva bort första halvtimmen i en så viktig match.

 

– Andra halvlek kan man kort sammanfatta som att vi har det mesta av spelet, men att Göteborg är laget som skapar chanserna. Emma Holmgren är dock i fin form och står för några avgörande ingripanden. En poäng är varken bra eller dåligt, utan helt okej. Vi kan leva med det och får sno två poäng av ett annat lag istället. De andra resultaten gick vår väg, så det verkar bli status quo i tabellen.

 

Tabellen, ja. Att det blir ryckigt – ska det tillskrivas Göteborg och Stefan Rehn, eller handlar det om anspänningen?
– Det kändes väldigt sammanbitet innan matchen, så jag tror nog att spelarna kände av att det var en väldigt viktig match. Det får man ha förståelse för, men samtidigt gäller det ju att man lär sig att handskas med sådana känslor, för vi kommer i princip bara ha sådana matcher resten av säsongen.

 

– Vi pratar i gruppen om att hantera sådana känslor. Det viktiga är att fokusera ännu mer på matchplanen. Om man bara fokuserar på vad man ska göra, så spelar det mindre roll hur det känns. Men det är förstås också en vanesak.

 

Och nu väntar retur mot Djurgården nästa onsdag, andra bortamatchen i rad mot en tabellfyra. Hur är läget i Bajens trupp, och hur går tankarna?
– Truppsituationen har aldrig sett bättre ut. I princip alla är i full träning utom de långtidsskadade, och det är förstås positivt inför det som komma skall. I vårmötet är det vi som bjuder in Djurgården i matchen, det ska vi inte göra om. Annars har jag inte riktigt börjat tänka på den matchen än, det får bli i morgon. Men det har inte direkt hänt något i deras trupp, så de borde vara sig rätt så lika.

 

– Jag vill ju att vi vinner publikmatchen, det gjorde vi på knock här senast. Vi har bäst publik i Stockholm och det är läge att visa det igen – jag vill se mycket grönt och vitt på Stadion nästa vecka. Det kan mycket väl bli en match där vi behöver den tolfte spelaren.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS