3-2-seger i träningslägrets första match

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

En jämn första halvlek med flera chanser åt båda håll, där Viktor Djukanovic fick spela sina första minuter i den grönvita tröjan och startade med att sätta kvitteringen för Bajen när både 0-1 och 1-1 kom nära inpå pausvisslan. I andra halvlek slog Jusef Erabi till och leverade såväl 2-1 som 3-2.

Hammarbys första träningsmatch på lägervistelsen i Marbella stod på agendan och för motståndet stod Seattle Sounders FC. En jämn första halvlek mot ett motstånd som till en början pressade högt men där båda lagen lyckades skapa mycket framåt, utan att det först gav utdelning. Efter att halva första halvlek passerat gjordes ett byte och August Mikkelsen gjorde debut när han ersatte Deniz Gül fram i plan. Ganska snart därefter hettade det till när han lyckades få tag på en nickskarv från Viktor Djukanovic, som han fick innanför linjen, men stod offside.

I den 39:de minuten fick motståndarlagets Fredy Montero högt placera in 0-1 från den vänstra sidan av straffområdet. Men kort efter och precis innan pausvisslan klev Djukanovic fram i straffområdet och rullade in kvitteringen efter vackert inspel av Montader Madjed.

Andra halvlek med en helt ny elva startade bra för Hammarby som efter drygt tio minuter tog ledningen i matchen. Detta efter att motståndarlaget slagit en lös passning utanför straffområdet och Saidou Alioum Moubarak lyckades få tag i bollen för att spelade den till en fri Jusef Erabi.

Ett jämnt spel fortgick och i den 71:a minuten var det Seattle Sounders tur att kvittera, detta genom ett inspel snett inåt bakåt till en fri Giorgi Minongou. Men slutligen var det Bajen som drog det längsta strået och återtog ledningen genom att Alioum återigen spelade in till en Erabi ståendes på mållinjen som efter lite lirkande fått in bollen i mål.